Margreet van Brugge

Gediplomeerd Breathfulnesscoach en massagespecialist. Ik ben gespecialiseerd in lichaamswerk, door middel van ademwerk en diverse massages, geef ik jou de tools en inzichten om meer vitaliteit en energie in je leven te gaan ervaren en te behouden. Ik geloof in de kracht van jezelf als persoon en help jou weer verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Ik ben een goede ondersteuner in dit proces en luister goed naar wat jij nodig hebt als persoon en speel hier zoveel mogelijk op in om zo het beste uit je zelf te halen om zo weer een bruisend en energiek leven te hebben.

Ik werk zowel in mijn praktijk te Heerhugowaard en op aanvraag op locatie. Naast 1 op 1 sessies geef ik ook trainingen in ademen en massages.

Een holistische kijk, zelf genezend vermogen en eigen verantwoordelijkheid voor jouw leven zijn sleutel woorden die ook mijn eigen leven en levenshouding vormen.

In 2003 ben ik in aanraking gekomen met massages en ik ontdekte als hoofdmens wat het voor mij betekend als ik ook meer luister te luisteren naar mijn lichaam. In 2010 kwam ik in aanraking met het ademwerk en ontdekte ik dat er naast massages nog meer te halen viel in het contact met mezelf. Zo kwam ik op het pad van ademen terecht.

Beide disciplines brengen de mens weer terug in het eigen lijf. En dat is mijn missie, mensen weer te verbinden met hun eigen lijf, uit het hoofd in contact met het lichaam. Luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft en dit dan weer samen brengen.

Mijn eerste aanraking met masseren maakte dat ik diep onder de indruk was van de diepe werking van een massage. Het werkt niet alleen zeer ontspannend, een massage stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam waardoor je vitaler wordt. Het geeft zowel de gemasseerde en mezelf een boost aan energie. Je voelt het contact met je lichaam en wat het lichaam je vertelt over de gemakken en ongemakken die je voelt. Verder is het een heerlijke manier om jezelf eens te verwennen en te ontspannen. Het helpt je even tot rust te komen in je drukke of spannende leven. Je kunt alles in jezelf even helemaal stil laten worden, loslaten van je hoofd en in contact komen met je lijf! Luisteren naar wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Elke keer is een massage weer anders, hierdoor blijft het iets unieks en ook steeds weer verrassend. Massage is voor mij de kunst van het aanraken, op een respectvolle manier. Met zorg en aandacht, warm en liefdevol. Verbinden met elkaar en daarna weer loslaten. Door je over te geven aan mijn warme handen voel je wat erin je lichaam speelt en je kunt je verbinden met wat er is.

Verbinding staat voor mij ook voor het verbinden met het grote geheel, met de spirit, maar ook in het klein met de natuur, met wat er op dit moment is, ontdekken waar jij op dit moment behoefte aan hebt en verbinden met dat wat erop dit moment is.

Bij het ademen kijk ik naar wat de ademhaling vertelt over jouw leven. Ik laat je weer ervaren wat het is om gebruik te maken van je gehele ademhalingssysteem, je voelt je weer fitter, vitaler en energieker, komt los van belemmerende gedachten en blokkades en je maakt weer ruimte in je eigen leven en in je eigen ademhaling. Door middel van het Ademen open je voor jezelf een bewustwording op zowel de ademhaling, voeding, beweging als ontspanning en het nemen van je zelf verantwoordelijkheid meer in je eigen kracht te komen, meer vitaliteit in het leven te ervaren en uiteindelijk je leven in volheid te leven in harmonie met alles wat er is.
Het heeft mij heel veel gebracht en ik laat jouw graag ervaren wat het jou kan brengen.


Cursussen & Workshops

Bij Praktijk de Verbinding kun je verschillende workshops, cursussen en trainingen volgen, zowel op het gebied van massages als ademen.

» Bekijk alle Cursussen & Workshops