Workshop Edelsteenmassage

Edelstenen spreken al eeuwen lang tot de verbeelding. Niet alleen vanwege hun schitterende kleuren en vormen, maar ook vanwege hun geneeskrachtige en ontspannende werking.

Edelstenen geven tijdens de massage hun unieke zuivere trilling en mineralen af aan de huid. Blokkades worden hiermee opgeheven en het energieveld wordt gereinigd. Tijdens een edelsteenmassage wordt het lichaam in evenwicht gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Spanningen en stress worden afgevoerd en vervangen door nieuwe, sprankelende energie. De edelstenen kunnen zowel warm als koud worden gebruikt tijdens de massage, dit is afhankelijk van de klacht.

Bij het gebruik van warme stenen kun je de massage enigszins vergelijken met een hot stone massage, waarbij de edelstenen voor een extra verdieping zorgen. De edelsteenmassage is een helende ervaring voor zowel lichaam als geest.

Meestal wordt bij een edelsteenmassage gewerkt met getrommelde edelstenen van circa 6 cm doorsnede, maar het is ook mogelijk om edelsteen staafjes, platte of kogelronde stenen te gebruiken. Voordat met de stenen wordt gemasseerd, wordt de huid eerst ingesmeerd met massageolie. Tijdens de massage wordt vaak op de chakra’s gewerkt, om de daar aanwezig energetische blokkades op te heffen.

Voor wie is edelsteen massage geschikt?

Een edelsteen massage is in principe voor iedereen geschikt: volwassenen, zwangere vrouwen en kinderen.

Deze massagevorm brengt vooral veel verlichting bij emotionele klachten als spanningen, stress, verdriet, angst, onzekerheid en rouw. De zachte helende kracht van de edelstenen kunnen deze klachten verlichten of zelfs opheffen.

Met welke edelstenen wordt o.a. gewerkt?

Er kan met zeer veel verschillende soorten edelstenen worden gemasseerd. Elk type edelsteen heeft zijn eigen unieke werking. De masseur zal de stenen en mineralen kiezen die het beste aansluiten bij uw klachten en behoefte.

Stenen die vaak worden gebruikt voor een edelsteen massage zijn:

Amethist: Een zeer krachtige en beschermende steen die negatieve energieën blokkeert. Een massage met amethist kan de geest zowel kalmeren als stimuleren.

Bergkristal: Bergkristal is een neutrale en zuivere steensoort, die de werking van andere edelstenen helpt versterken. De steen zuivert, geeft energie en reinigt de chakra’s.

Jade: Een massage met jade geeft rust en heeft een sterk ontspannende werking, vooral zeer geschikt bij stress.

Jaspis: Deze steen heeft een grote beschermende en aardende kracht. Jaspis maakt daadkrachtig en geeft het vertrouwen om in actie te komen.

Hematiet: Dit is een steen die veel kracht geeft. Een massage met hematiet vergroot het zelfvertrouwen en versterkt de wilskracht. Ook verbetert hematiet de concentratie en het geheugen.

Labradoriet: Een massage met labradoriet geeft sterke bescherming tegen negatieve invloeden. Labradoriet vermindert angst en vergroot het doorzettingsvermogen.

Lapis lazuli: Lapis lazuli werkt sterk op de keelchraka en helpt bij het vinden van je eigen weg. Daarnaast helpt een massage met deze edelsteen bij het vinden van innerlijke rust en vrede.

Rozenkwarts: Deze roze steen met zachte uitstraling wordt ook wel de steen van het hart genoemd. Rozenkwarts heeft een milde, kalmerende werking en opent het hart voor de liefde.

Tijdens de training leert u verschillende massagetechnieken waarbij u zowel met warme als koude edelstenen kunt werken afhankelijk van de klacht en u krijgt uitleg over de werking van de edelstenen. Iedere edelsteen heeft zijn eigen specifieke werking.

Er wordt gewerkt met getrommelde edelstenen en edelsteen staafjes, platte of kogelronde stenen.

Voor Wie: Basiscursus ontspanningsmassage is gewenst voor het volgen van deze edelsteenmassage workshop.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Kosten: 99,00 euro

Agenda & Beschikbaarheid

Zondag 18 maart 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag 7 april 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag 9 juni 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur

Inschrijven

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord.